logo appstoreabtest2

Apple App Store'a A/B Testi Özelliğini Getiriyor

Apple, App Store'da geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcılara daha iyi hedeflemesine, uygulamalarının daha fazla kişi tarafından keşfedilmesine yardımcı olacak ve hatta yeni kullanıcıları kazanmak için uygulamalarında ne tür etkinliklerin gerçekleştiğini vurgulamasına da yardımcı olacak bir dizi değişiklik ve iyileştirmeyi duyurdu.

Açıklamaya göre bu yıldan itibaren iOS uygulaması geliştirecek geliştirmeciler uygulamalarının farklı özelliklerini farklı kullanıcılara sunmak için birden fazla özel ürün sayfası oluşturabilecekler. Bu da demek oluyor ki App Store'da gördüğümüz uygulama tanıtımları artık kişiye özel olacak. Bu doğrultuda geliştiriciler kullanıcıların en çok neyi sevdiğini, A/B testi için farklı ekran görüntülerini, videoları ve hatta farklı uygulama simgeleri gibi şeyleri deneyebilecekler.

Bununla beraber uygulama geliştiricileri uygulamalarında sürekli olarak yer alan dinamik içeriklerin reklamını da yapabilecekler. Mevcut durumda bu içeriklerin reklamı yalnızca uygulamayı yüklemiş ve ardından anlık bildirimleri etkinleştirmiş olan kullanıcılara yapılabiliyordu. Ancak Apple'ın açıklamasına göre artık uygulama içi etkinlikler lansmanı yapılarak geliştiriciler bu etkinliklerin daha iyi reklamını yapabilecekler.

Yeni yapıda bu etkinlikler uygulamanın ürün sayfasında sergileniyor olacak ve kullanıcılar etkinlikler hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler. O anda gerçekleşen herhangi bir etkinlik varsa kullanıcılar o etkinliğe hızlı bir şekilde katılabilecekler.

Apple'ın açıklamasında belirtilene göre bu yeni özellikler sisteme yeni kayıt olsun veya olmasın tüm uygulama geliştiricilere açık olacak.

 

Kaynak: TechCrunch

Bize ulaşın

hello@teknofikir.com.tr
+90 212 347 19 09

Morbasan Sokak Koza İş Merkezi
B Blok Kat:5 34349 Balmumcu, İstanbul

Teknofikir hakkında merak ettiklerin varsa, brief vermek istiyorum diyorsan veya bende bu ekibin bir parçası olmak istiyorum istersen hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsin. Haydi gel tanışalım!