logo google_search_banner

Google, Arama Sonuçları Güvenilir Olmadığında Kullanıcıları Uyaracak

Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız arama motorları, bizi aradığımız bilgiye ulaştıran değerli araçlar. Google, Safari ve Yandex gibi arama motorları, internet dünyasının olmazsa olmazlarından. Ancak internet çok büyük ve zararlı içeriklerle veya yanlış haberlerle karşılaşma şansımız fazlasıyla yüksek. Bunun olmaması için arama motoru geliştiricileri pek çok geliştirmeler yapıyor ve kullanıcılarına güvenli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Google, yakın zamanda duyurduğu hamlesi ile bu konuda yeni ve oldukça işlevsel bir özelliği kullanıma sunacak gibi görünüyor. Bahsi geçen özellik bakmakta olduğunuz haberin güvenilir olup olmadığını hızlıca test edecek ve eğer içerik güvenilmezse karşınıza bir uyarı mesajı çıkarıyor olacak.

Google bu özellikte içeriklerde geçen bilgileri doğrularken Fact-Checking yöntemini kullanacak. Yani bir haber çıktığında birden fazla site taranacak ve sitelerde yer alan bilgiler birbirlerinden farklılarsa, fotoğrafta gördüğünüz gibi bir uyarı alacaksınız.

Fakat burada odaklanılması gereken başka bir nokta var: son dakika haberleri. Normal şartlarda bahsettiğimiz gibi diğer birçok siteyi kullanarak doğrulama yapacak olan Google, son dakika haberlerini doğrulamak konusunda sorun yaşayabilir. Bu da gerçek bir haberin riskli olarak sunulmasına yol açabilecek bir açık nokta olarak görülüyor. Firma bu tür durumlarda çözüm olarak kullanıcıya sonuçların çok hızlı değiştiğini, güvenilir kaynakların bu haberi paylaşmasının kısa bir zaman alabileceğini belirten bir uyarı mesajı göstererek çözmeyi planlıyor.

 

Kaynak: GizmoChina

Bize ulaşın

hello@teknofikir.com.tr
+90 212 347 19 09

Morbasan Sokak Koza İş Merkezi
B Blok Kat:5 34349 Balmumcu, İstanbul

Teknofikir hakkında merak ettiklerin varsa, brief vermek istiyorum diyorsan veya bende bu ekibin bir parçası olmak istiyorum istersen hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsin. Haydi gel tanışalım!